Entertainment
04 november 2013 - Redactie MobileCowboys

PictureCheck: social game van Nederlandse vriendengroep

De verslavende fotogame die je kunt spelen met al je vrienden. Dat is de app PictureCheck die vanaf nu in de app stores te vinden is. In een combinatie van bluf, tactiek, snelheid en geduld is het zaak zoveel mogelijk punten te verzamelen. De game ontstond uit een behoefte onder enkele vrienden in Nederland. Zij speelden dit interactieve spel aanvankelijk op alternatieve manieren om elkaar in competitievorm uit te dagen met het maken van foto's. Ze besloten hier op professionele wijze een app van te laten ontwikkelen.

Uiteindelijk startten 12 vrienden een bedrijf onder de naam AppDozijn. Vervolgens legden zij contact met het bedrijf ITNEXT dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps. Samen besloten ze PictureCheck te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Snelheid en tactiek
We kunnen het niet meer ontkennen, interactieve social multiplayer games zijn hot. PictureCheck haakt hierop in en geeft spelers de kans om met meer dan 2 vrienden tegelijkertijd in één spelomgeving een game te spelen. Spelers van jong tot oud bedenken een onderwerp, vervolgens strijden zij tegen elkaar om als eerste deze opdracht te volbrengen in de vorm van een foto. Alleen de eerste foto telt en verdient de punten, maar hoe langer je wacht, hoe meer punten. Wacht je te lang dan heb je niets. Dit leidt regelmatig tot hilarische situaties als meerdere vrienden bezig zijn met één opdracht. De vrienden zelf zullen uiteindelijk met of zonder commentaar beoordelen of een ingezonden foto voldoet aan de omschreven opdracht. Aangezien de voortgang van het spel niet afhankelijk is van alle vrienden, kun je het spelen op de momenten dat het jou uitkomt. De game haakt in op een combinatie van humor, bluf, tactiek, snelheid, maar ook geduld.

Downloads
Geïnteresseerden kunnen PictureCheck gratis downloaden voor iOS en Android of vinden meer informatie over de game op www.picturecheck.info.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl