Nieuws
25 september 2008 - Jeroen de Hooge

Picnic: 100.000 euro voor beste mobiele app

Na vier juryrondes gaat het morgen op PICNIC gebeuren! De winnaar(s) van de 100.000 euro competitie - Vodafone Mobile Clicks 2008 - voor de beste Nederlandse mobiel internet startup wordt gekozen.

Er zijn as vrijdag 2 evenementen waarin iedereen welkom is. 's ochtends beginnen we met de laatste juryronde tussen 9:30 en 12:30 uur in Westerliefde op PICNIC om te kijken naar de finalisten.

We beginnen met een overzichtsvideo van de afgelopen vier maanden gemaakt door @marlooz, een keynote door Rudy de Waele (founder Mobile 2.0 Europe event, founder Mobile Monday Barcelona en Mobile Monday Madrid) over mobiele startups en trends. Daarna vanuit Europees oogpunt de presentaties van de zes finalisten Nulaz, Mi-i, MapTheGap, Mobypicture, TipSpot en Exphera.

Een korte beschrijving van de genomineerde die uit de 52 uitzendingen als beste naar voren kwamen.

- Nulaz met een interactieve location-based service die gebruikers op hun mobiel laat zien waar zij zich bevinden, waar hun vrienden zijn en wat er in de buurt te doen is.

- Mi-i met een applicatie die elk TV-programma verandert in een interactief spel dat meerdere mensen samen via hun eigen mobiel kunnen spelen. - MapTheGap, met een mobiele location-based service voor het eenvoudig opslaan, uitwerken en delen van ideeën met anderen.

- Map the Gap, met een mobiele location-based service voor het eenvoudig opslaan, uitwerken en delen van ideeën met anderen.

- Mobypicture, met een mobiele dienst voor het real-time delen van foto’s en video’s naar verschillende sociale netwerken.

- TipSpot met een mobiele social city guide waarmee gebruikers (mede via hun vrienden) altijd weten welke voor hen relevante evenementen er op dat moment in de buurt zijn.

- Exphera, met een one-stop-shop model voor wereldwijde mobiele breedbandtoegang tegen een vaste prijs.

Gerelateerde links:
Vodafone lanceert start-up competitie in MoMo community

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.