Nieuws
04 december 2012 - Ron Smeets

PhotoBeamer laat jouw Lumia 920 foto's overal 'opduiken'

PhotoBeamer is een handige app, gemaakt door Scalado dat onlangs door Nokia overgenomen werd. Eenmaal geinstalleerd op je Nokia Lumia 920 (of 820) kun je door middel van de app gemaakte foto's in elke webbrowser op tablets, laptop's, PC's of andere smartphones laten 'opduiken'.

PhotoBeamer werkt heel simpel. Na installatie op je Lumia open je de applicatie. Vervolgens krijg je al jouw foto albums te zien. Selecteer een album en een foto.

Op het apparaat waar je de foto dan wilt tonen surf je naar photobeamer.com. Daar verschijnt dan een QR code die je met de camera van je toestel, die na het selecteren van de foto automatisch geopend wordt, scant (door er een foto van te maken). Binnen enkele seconden verschijnt de geselecteerde foto dan in de browser op het toestel waar je photobeamer.com geopend hebt.

PhotoBeamer staat in de Windows Phone Store en is gratis te downloaden, maar je kunt ook onderstaande QR code even scannen, mocht je al een Lumia 820 of 920 hebben. Dat is ook meteen het enige nadeel van de App. Hij is exclusief beschikbaar voor Nokia toestellen met Windows Phone 8. Heb je dus een Lumia 800, 900 of een andere Windows Phone 7.5 smartphone, dan kun je PhotoBeamer helaas niet gebruiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.