Accessoires
03 september 2010 - Jeroen de Hooge

Phonak Audeo PFE 022 Review

Phonak is oorspronkelijk een fabrikant van gehoorapparaten. Dezelfde techniek hebben ze nu gebruikt voor hun oordoppen. Mijn interesse was gewekt en dus kwam er een review-exemplaar deze kant op: De Phonak Audeo PFE 022.

In de PFE 022 zitten standaard de groene bass-filters in, die zorgen voor een geluid wat wat makkelijker in het gehoor ligt. Deze zijn te vervangen voor de zwarte en grijze filters, waarmee het geluid neutraler wordt, voor de echte liefhebbers dus. Door de geluidskarakteristiek aan te passen aan je eigen voorkeur heb je altijd de perfecte oordoppen voor jouw situatie.

Wat verder opvalt is het design, gelijk maar even indoen en na een paar uur kan ik toch de conclusie trekken dat ze echt lekker in het oor liggen. Heel wat beter in vergelijking met bijvoorbeeld de oordoppen van de iPod/iPhone, die na een tijdje tochbeginnen te irriteren.
phonak22

Bovenstaande model is ook nog verkrijgbaar zonder microfoon, dat is de 012 en dan ben je 20 euro goedkoper uit. Een duurder model is ook verkrijgbaar, in wit en zwart, zonder microfoon voor €129 en met mic voor €149. Dit zijn de 121, 122, 111 en 112.

Bij Pocket-Lint hebben ze een goede review geschreven, score 9 uit 10, waar ik eigenlijk niks aan toe te voegen heb. "We waren onder de indruk toen we keken naar Phonak Audeo PFE 122 hoofdtelefoon, we raden u ook graag aan de 'filter switching option' over te slaan en gewoon voor de bassy optie te kiezen."

Het uiteindelijke oordeel: "We were mightily impressed with the performance of these Phonak Audeo headphones. Great to wear for long periods of time and offering great performance, they are competitively priced too, so come highly recommended."

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.