Toestellen
30 juni 2009 - Ron Smeets

Philips Xenium X630 duikt op

Ik heb al heel vaak geschreven dat de mobieltjes van Philips die de afgelopen twee jaar gemaakt worden volgens mij ook hier best een succes zouden kunnen worden. Nederland is immers nog steeds de bakermat van Philips, ondanks dat de mobiele telefoon divisie al jaren in handen is van Chinezen.

Het volgende voorbeeld is de Philips Xenium X630 die gisteren op een Tsjechische site opdook. Een mid-range toestel die best zou kunnen concurreren met toestellen als de Nokia 6300 of de Sony Ericsson C902.

Qua specs vallen de 3.2 megapixel camera, Stereo Bluetooth, het 2.4 inch QVGA display en natuurlijk de indrukwekkende prestaties van de accu op. Dat laatste is zo ongeveer hét handelsmerk van de Philips Xenium toestellen. Eenmaal opgeladen kun je met de X630 12 uur bellen of hem maximaal 50 dagen op stand-by laten staan.

Andere specs die genoemd worden zijn een FM Radio, microSD geheugenkaart support en een MP3 speler. De prijs en beschikbaarheid van het toestel zijn nog niet bekend. Helaas is ook nu de kans weer heel groot dat we hem niet in de Nederlandse winkels zullen gaan tegenkomen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.