Toestellen
20 november 2007 - Ron Smeets

Philips Xenium mobieltjes klaar voor Europa

Ik ben geen fan van Philips producten, dat heb ik zowel privé als ook hier op MobileCowboys nooit onder stoelen of banken geschoven. Teveel slechte ervaringen met onder andere een CD speler, Autoradio, stofzuiger en zelfs een TV zijn daar debet aan.

Toch denk ik dat onze nationale trots met de Xenium-lijn een aantal GSM’s geproduceerd heeft, die het hier niet slecht zouden doen, mocht Philips ooit (maar dan wel snel) besluiten ze ook in Nederland en België op de markt te brengen. Die kans lijkt misschien klein omdat Philips alleen nog haar naam verbind aan de mobieltjes die in Azie geproduceerd en verkocht worden, maar toch.

De Xenium toestellen blinken namelijk vooral uit in eenvoud en uithoudingsvermogen en ik ken in mijn directe omgeving genoeg potentiële GSM kopers die precies naar dit soort kenmerken op zoek zijn. Toestellen dus die eenvoudig te bedienen zijn, zonder veel toeters en bellen en met een accu die, eenmaal opgeladen, het meerdere weken uithoud.

Al in februari zagen we de eerste berichten over de Philips Xenium toestellen die een stand-by tijd garanderen van minimaal méén tot zelfs twee maanden. Het absolute topmodel op dat gebied is ongetwijfeld de Xenium 9@9. Die kun je twee maanden in je zak meeslepen zonder dat hij tussentijds opgeladen moet worden en als je al belt kun je er bovendien 17 uur mee bellen.

Qua specs moet je niet al te veel verwachten. Met tri-band GSM, een VGA camera, Bluetooth en een klein kleurendisplay heb je het wel gehad. Zoals gezegd dus een ideaal toestel voor de weinig eisende mobiele beller waarvan er volgens mij meer dan genoeg zijn, ook hier in Europa.

Wat denken jullie? Moet Philips deze uitdaging aangaan en de Xenium toestellen ook hier in de winkel leggen? Of zit ik er helemaal naast?Gerelateerde links:
Foto's en specs van de nieuwe Philips Xenium 9@9W
Foto's van de Philips 892 GSM
Foto`s van de Philips Xenium 9@9W gespot
Platte muziekGSM van Philips
Philips Xenium GSM met 40 dagen stand-by tijd
Philips verkoopt mobiele telefoon divisie aan Azie
Dames GSM van Philips voor Taiwan
Philips wil spotgoedkope GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.