Toestellen
18 augustus 2014 - Ron Smeets

Philips Xenium I908 is weer alleen voor Aziatische markt

Ondanks het feit dat Philips zelf al jaren geen mobiele telefoons en smartphones meer maakt is het merk in Azië nog altijd present op de mobiele markt. Zo af en toe komt daar ook een nieuw Philips toestel uit.

Aanvankelijk wwaren dat vooral telefoons die uitblonken door een accu die meer dan 30 dagen op een lading meeging, maar inmiddels verschijnen er ook steeds vaker smartphones. Neem bijvoorbeeld de Xenium I908 van Philips. Een toestel dat hier in de winkels ook niet zou misstaan.

De Xenium I908 heeft een 5 inch full HD (1920 x 1080) display, een Mediatek 1.7GHz quad core processor met 2GB RAM, 16GB intern geheugen, een microSD kaar optie (max. 32GB), 13 megapixel camera, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS en Android 4.4 KitKat. En dat alles met een prijskaartje van nog geen 250 Euro. Niet slecht, toch? En uiterlijk is deze Philips ook geen 'lelijkerd' ;) Enkele kiekjes:

Philips-XI908-a Philips-XI908-b

Bron (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.