Toestellen
01 februari 2007 - Ron Smeets

Philips Xenium GSM met 40 dagen stand-by tijd

Onze nationale gadget trots Philips heeft drie nieuwe GSM's gepresenteerd die vooral opvallen vanwege de extreem lange batterijduur.

De Xenium 9@9a heeft een accu die maar liefst 40 dagen stand-by tijd geeft. Het toestel is een simpele dual-band GSM met 1.5 inch kleurendisplay (128x128) en 2Mb intern geheugen.

De andere twee modellen in deze reeks, de 9@9d en -t moeten het doen met 'slechts' 35 dagen stand-by tijd. Die hebben dan ook wat meer stroomverslindende features aan boord dan de 9@9a zoals een camera, groter display (met touchscreen op de 9@9t) , Bluetooth en irDA.

Of deze Philips toestellen ook in Nederland uit gaan komen is nog niet bekend, maar ik denk het niet. Philips heeft haar GSM-divisie vorig jaar immers aan het Chinese CEC verkocht. Sindsdien brengt men voonamelijk toestellen op de markt voor de mobiele bellers met een kleine beurs in landen zoals India en China.Gerelateerde links:
Philips verkoopt mobiele telefoon divisie aan Azie
Toshiba verslaat LG-Philips
Dames GSM van Philips voor Taiwan
Touchcreen Philips GSM voor de Aziatische markt
Philips (te laat?) met $20 GSM naar China
Philips wil spotgoedkope GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.