Nieuws
30 juni 2005 - Ron Smeets

Philips wil spotgoedkope GSM's

Een tijdje geleden kondigde Motorola aan druk bezig te zijn met de ontwikkeling van een GSM die voor minder dan €30 in de winkel moet kunnen liggen.

Dat schoot bij Philips natuurlijk in het verkeerde keelgat. Zij zijn immers de uitvinders van Sense en Simplicity (na het geflopte Let's make things worse ;-)). Gevolg is dat Philips nu beweert op korte termijn een GSM op de markt te kunnen brengen voor zo'n €15. Uiteindelijk zou die prijs zelfs onder de €12 moeten kunnen duiken, zo meldt de electronicagigant.

De slag om de goedkoopste toestellen wordt met name ingegeven door het feit dat inmiddels ruim 77% van de totale wereldbevolking in een gebied woont waar mobiele netwerken beschikbaar zijn terwijl slechts 25% een mobiel abonnement heeft.

Volgens o.a. Philips komt dat vooral doordat de hoge aanschafkosten van toestellen de mensen afschrikken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.