Toestellen
05 december 2011 - Ron Smeets

Philips W920, een Chinese Android smartphone

Hoewel dit toestel waarschijnlijk nooit in de Nederlandse winkels zal verschijnen en feitelijk ook niet meer van Nederlandse makelij is, kan ik toch moeilijk voorbij gaan aan de Philips W920, een low end of mid range Android smartphone.

Bij het zien van dit design moest ik eigenlijk meteen denken aan een (goedkope) kruising tussen Acer en Sony Ericsson; rond van boven en onder (a-la Acer Liquid) en bol aan de achterzijde (zoals de Sony Ericsson Xperia Neo bijvoorbeeld). 

De specs maken duidelijk, zonder dat het prijskaartje van de Philips W920 bekend gemaakt is, dat dit een mid range (en misschien wel low-end) Android toestel wordt. Het ietwat gedateerde Android 2.2 (Froyo) OS, de 'oude' 1GHz Qualcomm Snapdragon processor zijn de meest duidelijke voorbeelden daarvan. Verder heeft de Philips W920 (overigens bijna een 'oude' Sony Ericsson naam ;-)) wel een 4.3 inch WVGA (480 x 800) display, een 5 megapixel camera met auto focus, 512MB RAM, WiFi, Bluetooth, GPS, UMTS support en een microSD geheugenkaart.

Philips is, zoals al jaren bekend moge zijn, op mobiel gebied, en dan bedoel ik dus (slimme) telefoons, nagenoeg van het toneel verdwenen. De mobiele telefoon divisie van Philips werd in 2006 al verkocht aan een Chinese eigenaar. Die brengt in sommige (Aziatische) landen de Philips Xenium toestellen op de markt. Die toestellen blinken met name uit door een extreem goede accu waarmee het opladen een maandelijkse bezigheid geworden is ;-)

Foto's van de Philips W920: Philips-W920-Android-b Philips-W920-Android-c Philips-W920-Android-a Philips-W920-Android-d

Via: GSMArena en ForumFree (login nodig)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.