Toestellen
18 april 2014 - Ron Smeets

Philips W8816; twee maanden op één acculading

Heel wat jaren geleden, nadat onze nationale trots Philips haar mobiele telefoon divisie aan een een stel Chinezen verkocht had, kwamen in het land van de lange muur Philips GSM's op de markt die met name uitblonken in extreem lange stand-by en spreek tijden. Toestellen die soms maar één keer per maand aan de lader geloegd hoefden te worden.

Medio vorig jaar introduceerde het Chinese Philips ook de eerste ultrazuinige smartphone. En nu gaat de fabrikant nog een stapje verder met de introductie van de W6618. Een smartphone met een 5300 mAh accu. Volgens de specs voldoende voor 66 dagen stand-by of 33 uur gebruik.

Qua specs is het geen echte hoogvlieger, maar in China, waar het toestel voorlopig alleen te koop zal zijn (ca 200 Euro), is dat niet zo'n probleem. Prijs is daar voor velen nog altijd belangrijker dan specs. De Philips W6618 heeft onder andere een 5 inch display met 540 x 960 pixels (qHD), Android 4.2 Jelly Bean, een 1.3GHz quad core processor van MediaTek met 1GB RAM, 4GB intern geheugen (plus microSD optie), 3G support en een 8 megapixel camera. De mega accu zorgt er wel voor dat het toestel 11.4 millimeter dik is, maar dat zal niemand echt verbazen.

Iets voor de Nederlandse markt? Ik kan mij namelijk best voorstellen dat er landgenoten zijn die voor Philips zouden kiezen, toch?

Philips-W6618-a Philips-W6618-b

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.