Nieuws
16 oktober 2006 - Ron Smeets

Philips verkoopt mobiele telefoon divisie aan Azie

Siemens ging onze nationale trots al voor en dat pakte, zoals we inmiddels weten, niet echt goed uit.

Toch heeft Philips enkele dagen geleden besloten om de afdeling die mobiele telefoons ontwikkeld en produceert te verkopen aan een Aziatische producent: CEC (China Electronics Corporation).

De Chinezen nemen een relatief gezond bedrijf over met 240 medewerkers een een jaaromzet van ca. 400 miljoen Euro. Daarnaast mag CEC de komende vijf jaar toestellen produceren onder de Philips merknaam.

Het is de bedoeling dat de overname voor het eind van dit jaar nog afgerond wordt. De Nederlandse werknemers s zullen er overigens weinig van merken want het merendeel van de medewerkers in de mobiele telefoontak van Philips zat al in Oost Europa en Azie.Gerelateerde links:
Honderduizend banen in de Telecom industrie op de tocht?
Dames GSM van Philips voor Taiwan
Touchcreen Philips GSM voor de Aziatische markt
Aandeelhouders BenQ akkoord met overname Siemens Mobile
Philips wil spotgoedkope GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.