Nieuws
08 december 2009 - Richard Otto

Philips Mobile

Soms lijkt het net of onze Nederlandse trots Philips zich tegenwoordig meer bezig houdt met de ontwikkeling van sfeer verlichting en medische aparatuur. Op televisie gebied zijn zij al enige tijd niet meer een van de grote spelers en de Philips mobile phones zijn niet in Nederland te verkrijgen. Gerard Kleisterlee (CEO Philips) praat tijdens het Vincent Everts Interview over Trends 2009/2010
voornamelijk over de strategie van focus op vergrijsde gezondheidszorg. 'Philips Mobile' wordt in het gehele interview niet genoemd, sterker nog; Kleisterlee gebruikt een Blackberry..

Geheel verwonderlijk is dit echter niet, aangezien Philips alleen nog haar naam verbind aan de mobieltjes die in Azie geproduceerd en verkocht worden. De mobiele telefoons zijn
echter wel gewoon te vinden op hun internationale website. De 'Philips' phones worden tegenwoordig gemaakt door China Electronics Corp. Mobiele telefoonmerken die niet op de Nederlandse markt te verkrijgen zijn, hebben naar mijn mening bijna altijd een slechte prijs/kwaliteit verhouding. Ze zijn vaak gewoonweg niet goed genoeg of hebben geen onderscheidend vermogen met gevestigde merken zoals Samsung, SonyEricsson en Nokia. Naast merken als Sharp, Pantech, Gigabite, Amoi, Eten en Haier geldt dit eigenlijk ook voor de Philips.

Toch wil ik hier nog even de release van Philips Xenium 806 nog even noemen. Dit midrange toestel met touchscreen en 5 megapixel camera ziet er nog alleraardigst uit. Verwacht deze echter niet in de schappen van je plaatselijke telefoondealer.
 

Over de auteur: Richard Otto