Geruchten
31 januari 2008 - Ron Smeets

Philips mobieltjes komen weer naar Europa?

Een tijdje geleden schreef ik al eens dat ik vond dat onze nationale trots, Philips, een aantal toestellen ontwikkeld had die het ook weer goed zouden doen in Europa.

Daarmee doelde ik op de Xenium modellen die vooralsnog alleen voor de Aziatische markt gemaakt zijn. Op zich niet vreemd gezien het feit dat Philips zo'n anderhalf jaar geleden haar mobiele telefoon divisie verkocht aan de Chinese fabrikant CEC. De Aziaten kochten bovendien het recht om tot 2011 toestellen met de merknaam Philips te blijven maken.

Het lijkt er nu op dat CEC inderdaad plannen heeft om toestellen in Europa te gaan uitbrengen met het Philips merk, maar helaas (nog) niet de Xenium modellen.

Het Tsjechische Idnes meldt namelijk dat de Philips 192 binnenkort op de Europese markt, te beginnen in Portugal, uit zal komen.

Het toestel valt in de categorie ultra-cheap en de specs zijn er ook naar: dual-band GSM, een 128x128 pixel kleurenscherm, SMS en MMS. De 192 meet 104.5x45x12.8mm (hxbxd), weegt net geen 60 gram en de accu gaat 10 dagen mee in stand-by.

Een ultra low-end toestelletje dus dat rond de 50 Euro zal gaan kosten. Het is nog niet bekend of we deze GSM ook in het thuisland van Philips zullen gaan tegenkomen.Gerelateerde links:
Foto's van de Philips 892 GSM
Platte muziekGSM van Philips
Philips verkoopt mobiele telefoon divisie aan Azie
Foto's en specs van de nieuwe Philips Xenium 9@9W
Philips kondigt de 692 slider aan
Philips Xenium GSM met 40 dagen stand-by tijd
Philips Xenium mobieltjes klaar voor Europa
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.