Accessoires
20 maart 2006 - Ron Smeets

Philips komt met eigen eBook reader

Door de mediahype rondom Microsof's Origami en/of UMPC was het rondom de eBook reader van Sony al een tijdje verdacht stil geworden.

Niemand anders dan Philips brengt daar nu verandering in. Eind vorig jaar kondigde onze nationale trots als de komst van een eigen eBook reader aan die door dochteronderneming iRex op de markt gezet ging worden.

Inmiddels heeft de eBook van Philips een naam, specs en release datum gekregen. De iLiad wordt het eerste model dat ergens in April in de winkels zal komen te liggen.

Voorzien van een 400MHz XScale processor, 64MB werkgeheugen, 224MB opslagcapaciteit, WiFi, Ethernet, SD- en CF kaart optie's, USB aansluiting en een audio-uitgang zijn de belangrijkste features waarmee de iLiad standaard uitgerust zal worden.

DE accu zou, zo zegt men, sterk genoeg zijn om hem meer dan 7 dagen drie uur per dag te gebruiken zonder dat opladen nodig is.

Over de prijs heeft iRex nog niets bekend gemaakt, maar die zal ongetwijfeld in de buurt liggen van die van Sony, ergens tussen de 250 en 350 Euro.Gerelateerde links:
Origami onthuld: geen OS maar toch de UMPC
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Prijs Sony eBook bekend
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.