Accessoires
29 oktober 2012 - Ron Smeets

Philips Hue; sfeerverlichting met smartphone bediening

Ik ben momenteel in Londen waar Philips op het punt staat haar nieuwe verlichtingsensatie te lanceren. Wat dat te maken heeft met Mobile Cowboys? Dat vroeg ik mij ook af maar het PR bureau van Philips wist zeker dat ik daar bij wilde zijn. Over een uurtje of 3 (lokale tijd) begint de presentatie maar zojuist is alles al online opgedoken.

Philips komt met een nieuwe vorm van LED verlichting; Hue. Om precies te zijn noemen ze het 'Personal Wireless Lighnting'. En daar is dus meteen de 'mobiele link'. Philips Hue lampen worden bij installatie gekoppeld aan je draadloze netwerk en kunnen bediend worden via smartphones en tablets.

Daarvoor is een app beschikbaar die je op je iPhone of iPad moet installeren. Nog voor de Kerst zal ook een Android versie daarvan beschikbaar komen. De lampen zelf kunnen niet alleen wit licht produceren maar zo ongeveer elke kleur van de regenboog. Standaard worden ze per drie geleverd (starterspakket).

De bediening gaat dus via de App, maar met voldoende Hue lampen in huis wordt het pas echt leuk als je de de kleur van de verlichting, bijvoorbeeld, 'koppelt' aan een foto op je smartphone. Of aan een muzieknummer. er zijn legio mogelijkheden. Bediening op afstand, wanneer je niet thuis bent dus, is ook mogelijke.

Goed, ik krijg over enkele uurtjes een complete demo. Ik ben heel benieuwd. Hieronder staat alvast een demo-video, gemaakt door Philips zelf natuurlijk, om een indruk te geven van Hue. En op de internationale site van Philips Hue staat nog iets meer informatie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.