Accessoires
26 januari 2013 - Ron Smeets

Philips Hue nu ook met stembesturing dankzij Oni WP8 app

Eind oktober presenteerde Philips haar nieuwste sfeerverlichting; Hue genaamd. Op zich natuurlijk niet iets 'mobiels' maar het feit dat de lampen bediend moeten worden via de Hue (iOS) app maakt de koppeling met smartphones en tablets erg actueel. Philips gaf al aan dat applicatie ontwikkelaars aan de slag zouden gaan met meer apps voor Hue; ook voor andere platformen.

Welnu, de komst van Oni, een Windows Phone 8 app, is daar het eerste bewijs van. Met de Oni app wordt het mogelijk om de sfeerverlichting van de gekleurde Hue lampen ook via je stem te besturen. Hieronder staat een korte videodemo daarvan.

Helaas moest ik mijn testlampen begin december al weer retour sturen maar binnenkort ontvang ik het setje terug en dan zal ik de Oni app ook zeker gaan testen. Ik was al behoorlijk onder de indruk van Hue en de iOS app, ondanks wat kleine bugs waar ik tegen aan liep tijdens het gebruik. Voor de liefhebbers van nieuwe tech gadgets en kleurrijke sfeerverlichting is Hue een bijzonder fraaie oplossing. Het prijskaartje van 199 Euro is misschien wat aan de hoge kant, maar je krijgt dan wel drie LED lampen die elk 64 kleuren licht kunnen weergeven. Reken maar eens uit wat dat zou kosten met 'traditionele gekleurde peertjes' die bovendien nauwelijks nog te koop zijn ;-) Ow, en de Oni app is helaas niet gratis. Hij kost namelijk €3,99 in de Windows Phone Store.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.