Accessoires
14 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Philips Hue App breidt uit met IFTTT locatie, alarm en timer

De Philips Hue lamp en de bijbehorende app werd in Oktober verleden jaar geïntroduceerd, begin dit jaar kwam de Oni App voor WP8 waarmee je met je stembesturing controlle hebt over je kleurige lampjes. Met de komst van de v1.1 appvoor iOS komen er nog wat nieuwe functies bij zoals locatie, alarm, timer en is Philips een samenwerking aangegaan met internetautomatiseringsdienst IFTTT.com

App v1.1 is de eerste upgrade voor het Hue-systeem en is eenvoudig te downloaden via de software-update van je iOS toestel. De nieuwe geofencing’-functie houdt in dat de smartphone of tablet kan achterhalen of iemand het huis nadert of verlaat, om vervolgens de lampen in het Hue-systeem automatisch in of uit te schakelen of de kleur- of lichtinstellingen te wijzigen. Zonder ook maar de telefoon aan te raken.
hue1.1-new-app-features
De nieuw toegevoegde alarm en timer functie zorgen ervoor dat er een lichtsignaal gegeven wordt bij het bereiken van een bepaalde tijd. De toevoeging van internetautomatiseringsdienst IFTTT.com is een slimme zet van Philips.
Via IFTTT.com kan je allerlei verschillende API's op een makkelijke manier aan elkaar koppelen zodat je bijvoorbeeld een lamp kan laten oplichten bij een reactie of Like op Facebook of Instagram, of een lichtsignaal geven zodra je een nieuwe email krijgt, of het licht in je kamer aanpassen naar de kleur van een foto die je upload naar Facebook. Inmiddels zijn er 51 Recipes beschikbaar via deze site en er zullen er vast nog vele volgen. Mocht je zelf lekker willen pielen met het hue systeem dan kan je via developers.meethue.com zien welke API's beschikbaar zijn voor de lampen. Onderstaande video laat nog meer van de v1.1 van de iOS App zien.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl