Toestellen
20 maart 2007 - Ron Smeets

Philips 598 Musicphone voor dames

Philips is bepaald geen toestelmaker waar je vaak iets nieuws van hoort. Onze nationale lampentrots houdt zich al geruime tijd liever met andere zaken bezig dan de zwaar concurrerende GSM markt.

Toch komt men af en toe nog met nieuwe toestellen om de hoek. Meestal zijn deze bedoeld voor het instapsegment van de mobiele markt. Dat geldt, zo op het eerste gezicht, niet voor Philips' nieuwste 'lady' muziek GSM, de 598.

Omdat de 598 uitgevoerd is in glanzend zwart en met gouden accenten zou je kunnen denken aan een high-end GSM. Echter, de specs brengen je snel terug op aarde. De zwart-gouden accenten zijn bedoeld om het toestel bij de meiden en dames populair te maken.

De Philips 598 heeft een 1.3MP cam, 128Mb intern geheugen, microSD kaart voor extra muziekopslag, MP3 spelers, Bluetooth, USBeen intern 220x176 kleurenscherm en een extern 64x64 monochroom OLED display.

Speciaal voor de dames heeft het toestel een vrouwencalender en -agenda, boodschappenlijstjes, prijstabellen en 'discount manager' voor de shoppende vrouwen.Gerelateerde links:
Philips Xenium GSM met 40 dagen stand-by tijd
Philips verkoopt mobiele telefoon divisie aan Azie
Dames GSM van Philips voor Taiwan
Touchcreen Philips GSM voor de Aziatische markt
Philips op de Nano tour
Philips (te laat?) met $20 GSM naar China
Philips wil spotgoedkope GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.