Reviews
30 maart 2015 - Ron Smeets

Phablet duel: Samsung Galaxy Note 4 vs Huawei Mate 7 Twee grote 'smartphones' die al iets langer in de winkels liggen maar nog altijd populair zijn

Twee high end phablets; de een iets groter dan de ander en de ander iets duurder dan de een. Zo zou je de verschillen tussen de Huawei Mate 7 en de Samsung Galaxy Note 4 kunnen beschrijven. Maar dat is natuurlijk lang niet alles. Welke van deze twee toestellen is de beste phablet van dit moment? Tijd voor een duel. Niet ván de camera's, maar wel vóór mijn camera ;)

Als je acht minuten te tijd hebt dan weet je in ieder geval welke van beide, op basis van zeven criteria, mijn voorkeur heeft. Al zeg ik dat aan het eind niet met zoveel woorden. Ik heb de toestellen beoordeeld op het design, de specs, camera prestaties, de gebruiksvriendelijkheid (user interface), het uithoudingsvermogen van de accu, het scherm en de prijsverschillen in verhouding tot de kwaliteit in het algemeen. Enjoy.

https://youtu.be/JUCEfhQNH-E

Zoals ik in de video al liet zien is het scherm van de Mate 7 letterlijk tijdens de opname's gesneuveld. Huawei noemt het 'bedrijfsrisico' en nam het dus sportief op. Ik wil nogmaals benadrukken dat het klunzige laten vallen van het toestel door mij helemaal niets af doet aan de prestaties van de Mate 7. Het risico dat het scherm, of glas, breekt wanneer een toestel van een meter met zijn bovenrand op het asfalt stuitert is voor zowel de Mate 7 als Note 4 even groot.

Zoals in de video ook al duidelijk werd ontlopen beide toestellen elkaar niet echt veel in het dagelijks gebruik. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat, toen ik de Mate 7 ergens in december begon te gebruiken naast de Note 4, niet verwacht had. De kwaliteit en prestaties van de Galaxy Note toestellen worden al jaren, terecht, geprezen, maar Huawei zit met de Mate 7 de Koreanen aardig op de huid. En dat voor een prijskaartje dat niet alleen een stuk prettiger oogt, maar ook beter 'aanvoelt' in de portemonnaie :)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.