Nieuws
21 november 2012 - Ron Smeets

Peter Chou: "Licentie bedragen Apple deal zijn overdreven"

Toen bekend werd dat HTC en Apple al hun patentruzie's in één klap beslecht hebben met een licentie overeenkomst werd al snel gespeculeerd over de bedragen die daarmee gemoeid zijn.

De details van de overeenkomst zijn (nog) niet bekend en als Samsung geen inzage krijgt dan zullen die ook wel 'geheim' blijven. Intussen heeft HTC CEO Peter Chou wel al een reactie gegeven op de vele speculaties.

Tijdens een productlancering in Tokyo verklaarde Chou dat de genoemde bedragen van 6 tot 8 dollar per toestel 'zwaar overdreven' zijn. Hij herhaalde nogmaals dat HTC bij is met de overeenkomst tussen de Taiwanese fabrikant en Apple. Zoals gezegd geeft Chou de werkelijke bedragen niet prijs. 

"I think that these estimates are baseless and very, very wrong. It is a outrageous number, but I'm not going to comment anything on a specific number. I believe we have a very, very happy settlement and a good ending", aldus Chou.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.