Nieuws
29 oktober 2009 - Ron Smeets

Peter Chou: "Geen Android versie van de HTC HD2 op komst"

In een openhartig interview met Alibaba News heeft Peter Chou, CEO van HTC, enkele bijzonder uitspraken gedaan. Zo komt er geen Android versie van de HTC HD2. De reden hiervoor: "Met dit product willen we mobiele gebruikers weer enthousiast maken voor Windows Mobile". Tja, en dan kun je het natuurlijk niet maken dat hetzelfde toestel ook te koop is met een beter besturingssysteem, toch?

Verder steekt hij niet onder stoelen of banken dat ze bij HTC de afgelopen tijd niet echt blij waren met de ontwikkeingen bij Microsoft op het gebied van Windows Mobile. Maar tegelijkertijd zegt hij er ook bij dat Windows Mobile nog steeds bijzonder belangrijk is voor HTC en haar klanten.

Een andere opmerkelijke uitspraak van Chou is het voornemen van HTC om de komende tijd minder verschillende toestellen te gaan uitbrengen en te focussen op het verkopen van meer exemplaren van bestaande modellen. Nu was HTC al geen Samsung (die slingeren wekelijks nieuwe modellen op de markt) dus ik ben benieuwd hoeveel verschillende toestellen HTC dan van plan is om volgend jaar te lanceren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.