Nieuws
22 juni 2016 - Ron Smeets

Peter Chou al negen maanden weg bij HTC Hij is wel als bijzonder adviseur aan het bedrijf verbonden gebleven

HTC heeft officieel bevestigd dat de voormalige CEO en mede oprichter van de smartphone fabrikant, Peter Chou, niet meer in dienst is. Sterker nog, hij blijkt al sinds september van het vorige jaar als CEO bij DIgital Domain te werken, maar dat is tot nu toe dus officieel nooit naar buiten gekomen.

Hoewel Cher Wang toen zij in maart van 2015 het roer van Chou overnam nog duidelijk stelde dat Peter niet weg zou gaan (hij werd hoofd van het Future Development Lab) blijkt nu dus dat Chou binnen enkele maanden daarna het HTC schip toch verlaten heeft.

De reden waarom dat geheim gehouden werd laat zich raden. Het ging al niet goed met HTC en een definitief vertrek van Chou zou wel eens een nog negatievere invloed gehad kunnen hebben. Bovendien was er medio vorig jaar al een behoorlijke leegloop gaande bij de Taiwanese fabrikant. Daar mocht het ontslag, al dan niet vrijwillig, van Chou waarschijnlijk niet nog bovenop komen. Niet dat het nu zo heel erg goed gaat met HTC, maar dit ter zijde.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.