Toestellen
08 juli 2015 - Ron Smeets

Pete Lau: "OnePlus 2 prijskaartje blijft onder de 450 dollar" Toestel krijgt ook 4GB LPDDR4 RAM in combinatie met de Snapdragon 810 processor

Op 27 juli wordt de OnePlus 2 officieel gepresenteerd. Uiteraard blijft de Chinese fabrikant tot die tijd de sociale media en het internet bestoken met teasers en het oplichten van tipjes van de sluier van het nieuwe toestel. Gisteren tweette CEO Pete Lau dat hij plechtig belooft dat het prijskaartje van de OnePlus 2 onder de 450 dollar zal blijven. Dat is zo'n 100 dollar duurder dan zijn voorganger, maar nog altijd veel goedkoper dan veel van zijn concurrenten zoals de Galaxy S6, LG G4, iPhone 6, Xperia Z3(+) en HTC One M9(+).

Gisteravond volgde de volgende teaser. Op het blog van de fabrikant verscheen een artikel dat de OnePlus 2 uitgerust zal worden met 4GB LPDDR4 RAM. In combinatie met de Snapdragon 810 processor zou dat moeten leiden tot supersnelle laadtijden van apps, games en andere software die op het toestel staat of geïnstalleerd wordt, aldus OnePlus. Bovendien is het DDR4 geheugen een stuk energiezuiniger.

Klinkt leuk allemaal, maar ik blijf erbij dat je een toestel dat straks wederom alleen, mondjesmaat, op uitnodiging te koop zal zijn eigenlijk niet serieus kan nemen. Hoe goed, en goedkoop, hij ook is. Leg hem gewoon in de winkels! Desnoods alleen via online shops, maar wel voor iedereen!!!

https://twitter.com/oneplus/status/618072186423746560

Bron (OnePlus Blog)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.