Geruchten
20 oktober 2011 - Ron Smeets

Perskiekjes van de Nokia 800 uitgelekt

Volgende week zal Nokia officieel haar eerste Windows Phone toestel(len) onthullen. Dat gebeurt in Londen waar op 26 en 27 oktober Nokia World gehouden wordt, en waar ik natuurlijk bij ben. Wat we daar te zien gaan krijgen is nog niet duidelijk, maar de geruchten vieren al weken (en maanden) hoogtij, met als een van de 'hoogtepunten' het 'uit-de-binnenzak-haal-moment' van Stephen Elop, vlak voor deze zomer.

Daarnaast zijn ook al diverse kiekjes en specs van verschillende Nokia Windows Phone toestellen opgedoken. Afgelopen uren kwamen daar een drietal perskiekjes bij van wat de Nokia 800 (aka Sea Ray) zou moeten worden. Ook dat toestel is al eens vaker gekiekt, maar dit lijken de 'officiele' persfoto's te zijn.

Als ze kloppen, dan gaat Nokia dus min of meer een Windows Phone variant, met (fysieke) knoppen onder het scherm dus, van de N9 presenteren. Van mij mogen ze ;-) Op de nieuwe afbeeldingen is de Nokia 800 (of Sea Ray dus) te zien in drie kleuren. Lichtblauw, oud roze en zwart. De officiele kleurnamen zullen natuurlijk wel wat 'ingewikkelder worden' Azur Blue, Fifties Pink en Dark Side of The Moon Black, of zoiets ;-))

Nokia-800-Pink-Rumor-2110-a Nokia-800-Black-Rumor-2110-a Nokia-800-Blue-Rumor-2110-a

Opvallend is wel dat veel van de uitgelekte Nokia Windows Phone kiekjes de afgelopen weken afkomstig zijn van PocketNow. Je zou bijna gaan vermoeden dat Nokia de kiekjes, deels, bewust laat lekken. enfin, volgende week woensdag ochtend zal het allemaal wel duidelijk worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.