Geruchten
02 augustus 2015 - Ron Smeets

Perskiekjes van de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus gespot De lancering is over ruim een week, dus duiken steeds meer specs en kiekjes op

Op 13 augustus zal Samsung in New York enkele nieuwe smartphones, of beter gezegd phablets, onthullen. Het lijkt zeker dat daar de Galaxy S6 Edge Plus het daglicht gaat zien. De kans is ook groot dat de Galaxy Note 5 daar onthuld wordt en er wordt gespeculeerd dat we ook een Galaxy S6 Plus mogen verwachten. In de dagen voorafgaand aan het Galaxy Unpacked event duiken natuurlijk steeds meer kiekjes en specs van deze toestellen op. Dat is 'business as usual' in het geruchtencircuit.

Dit weekend zijn de vermeende officiele perskiekjes van de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus online verschenen. Die werden via Twitter verspreid door Evan Blass' @evleaks. Dat het toestel links op de foto een Note model is blijkt natuurlijk uit de stylus die er naast staat. De afbeeldingen zien er redelijk echt uit, en lijken ook op eerdere gelekte kiekjes en renders (zie ook de foto in de header van dit artikel), maar alleen Samsung weet of ze dat ook zijn.

In een ander gerucht, van dezelfde bron, werd nogmaals gespeculeerd over de specs van de Galaxy Note 5. Dat toestel zou uitgerust worden mat een 5.66 inch Super AMOLED scherm met QHD resolutie (2560 x 1440), een Exynos 7420 processor met acht rekenkernen (4 x 2.1GHz + 4 x 1.5GHz), 4GB RAM, een 16 megapixel camera, 5 megapixel front cam en Android 5.1.1 Lollipop. De Galaxy Note 5 zou, net als de Galaxy S6 modellen, geen ruimte meer hebben voor een microSD geheugenkaart. Je zult het dan dus moeten doen met de ingebouwde 32GB. Of er ook een 64GB versie komt wordt niet gezegd, maar die kans lijkt natuurlijk wel groot. In eerdere geruchten werd nog gespeculeerd over een 4K display en ietwat andere specs voor de Galaxy Note 5.

Enfin, over een dag of elf weten we het allemaal zeker. Dan zal hoogstwaarschijnlijk ook bevestigd worden dat de Galaxy Note 5 Nederland (en de rest van Europa) voorlopig overslaat. Als dat klopt moeten Samsung fans maar hopen dat er idan nderdaad ook een Galaxy S6 Plus gepresenteerd is.

Bron (foto), Bron (specs)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.