Toestellen
16 oktober 2012 - Ron Smeets

Perskiekjes van de Asus Padfone 2 (UPDATE: gepresenteerd)

UPDATE (08u50): Asus heeft zojuist, ruim anderhalf uur voor aanvang van het event hier in Milaan, de Padfone 2 officieel onthuld in Taiwan. De specs van de tablet en smartphone combo kun je hieronder bekijken.

Ik ben op dit moment in Milaan voor de lancering, later vanochtend, van de Asus Padfone 2. Gisteren dook al een video op waarin het toestel heel even te zien was en via twitter, zo blijkt nu, zijn enkele dagen geleden al de officiële perskiekjes gelekt.

De Asus Padfone 2 is een stuk lichter dan het vorige model. De tablet (514 gram) en smartphone (135 gram) wegen samen minder dan een nieuwe iPad en zijn ook ruim 200 gram lichter dan de eerste Padfone. Qua specs is de Padfone 2 ook behoorlijk geupdate. De tablet heeft een 10.1 inch IPS display (1280 x 800 pixels) maar wel een kleinere accu (5000 mAh). Als de 'Fone' gekoppeld is dan wordt de accu ook gebruikt om de smartphone op te laden.

De smartphone van de Padfone 2 heeft een 4.7 inch Super IPS+ display met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De 13 megapixel (Sony) camera kan in full HD (30 fps) en 720p HD (60fps) filmen. Hij heeft ook een burst shot modus waarbij je tot 100 foto's kort achter elkaar kunt schieten. Aan de voorzijde zit ook nog een 1.2 megapixel camera. De 1.5 GHz quad core Qualcomm APQ8064 processor heeft 2GB RAM.

Standaard wordt de Asus Padfone 2 geleverd met Android ICS, maar een (spoedige) upgrade naar Jelly Bean staat al op de planning. De accu van de smartphone heeft een capaciteit van 2140 mAh. De Padfone 2 wordt zowel in een 3G (HSPA) als 4G (Lte) uitvoering gemaakt. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend (die volgen hopelijk later nog), maar de losse Padfone smartphone kost tussen de 620 en 750 dollar, afhankelijk van de uitvoering (16, 32 of 64 GB). Koop je hem in combinatie met de tablet, dan moet je 210 dollar meer betalen. De losse tablet kost 310 dollar.

Padfone2-1 Padfone2-3 Padfone2-4

Het eerdere gerucht/lek: De Asus Padfone 2 zal ook naar Nederland komen. Wanneer? Dat hoop ik over enkele uren te horen. Kort daarna zal ik ook wat (live) hands on foto's van deze bijzondere nieuwe tablet met 'ongebouwde' smartphone publiceren. De persfoto's:

Asus-Padfone-2-persofoto-a Asus-Padfone-2-persofoto-b Asus-Padfone-2-persofoto-c Asus-Padfone-2-persofoto-d Asus-Padfone-2-persofoto-e

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.