Geruchten
23 februari 2015 - Ron Smeets

Perskiekjes, specs en prijs van de HTC One M9 uitgelekt Informatie van het toestel tijdelijk te zien op site van Duitse webwinkel

Dat HTC over enkele dagen de nieuwe One (M9) gaat presenteren in Barcelona is geen nieuws meer. De Taiwanese fabrikant heeft dat in een paar teasers zelf al aangekondigd.

Op de site van een Duitse webwinkel waren tijdelijk (pagina is inmiddels weer offline) de officiële perskiekes, specs én de advies verkoopprijs te zien. De foto's spreken voor zich. Het toestel is daar namelijk op te zien in de bekende 'HTC poses'.

Naast de afbeeldingen waren ook specs van het toestel te zien. Die komen grotendeels overeen met die uit eerdere geruchten. Het meest opvallende nieuwtje was echter de adviesprijs van het toestel. Volgens de webwinkel zou de One (M9) los 749 Euro kosten en begin april, in Duitsland, leverbaar zijn. Letwel, prijzen die in webwinkels genoemd worden van toestellen die officieel nog niet aangekondigd zijn blijken achteraf ook vaak niet te kloppen, maar 749 Euro lijkt wel een aannemelijk bedrag voor de nieuwe HTC One (M9). Eind deze week, zondag 1 maart, weten we ongetwijfeld meer.

De specs:
- 5 inch full HD display (1920 x 1080)
- 2 GHz Octa core Snapdragon 810 processor
- 3GB RAM
- 32GB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie (max 128GB)
- 20 megapixel camera met autofocus, LED flitser en optische beeldstabilisatie
- 4 Megapixel Ultrapixel front camera
- WiFi, Bluetooth 4.1
- LTE-Advanced support (max 300 Mbps)
- NFC, GPS
- 2900 mAh accu
- 9,6 millimeter dik, 157 gram
- Boomsound, stereo speakers aan de voorzijde
- Android 5.0 Lollipop met HTC Sense 7

Bron (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.