Geruchten
02 september 2014 - Ron Smeets

Perskiekjes en specs van de Xperia Z3 Compact (UPDATE)

Over twee dagen wordt het toestel, samen met nog twee nieuwe Xperia Z3 modellen, aangekondigd. Ietwat onduidelijke foto's en sommige specs waren al uitgelekt maar voor wat betreft de kiekjes zijn deze toch wel het meest duidelijk.

Volgens de Australische bron zijn dit namelijk drie officiele persfoto's van de Xperia Z3 Compact. Hoewel het toestel er weer erg fraai uit ziet vallen toch ook de ietwat brede randen aan de zijkanten op. Verder oogt hij ook ietwat dik. Behalve de foto's werden ook weer enkele specs genoemd.

Het toestel zou een 2.5 GHz quad core Snapdragon 801 processor hebben, een 20.7 megapixel camera, 2600 mAh accu en een 4.6 inch HD display (720p). En Sony zou overstappen op de nano simkaart; als de geruchten kloppen.

UPDATE (3-9; 07u20): Een Poolse bron heeft gisteravond nog wat meer specs van de Xperia Z3 Compact in de geruchtenmolen gegooid. Ten eerste lijkt de indruk dat het toestel ietwat dik oogt bevestigd te worden door de afmetingen. Hij meet 127 x 65.9 x 8.6 millimeter. Bijna 1 millimeter dikker dan de standaard Z3 dus. De quad core processor wordt voorzien van 2GB RAM en aan de voorzijde zou een 2.2 megapixel camera zitten. Net als de Xperia Z3 zal ook de compacte versie een nano simkaart en microSD ondersteunen.

Op de foto's is het toestelin ieder geval in vier kleuren te zien. Ik ben natuurlijk het meest gecharmeerd van de groene, maar oranje, zwart en wit zijn ook een optie. Op de derde foto dacht ik in eerste instantie ook een goudkleurige variant te zien (tweede toestel van onder), maar dat is bij nader inzien toch gezichtsbedrog.

Xperia-Z3-Compact-Press-a Xperia-Z3-Compact-Press-b Xperia-Z3-Compact-Press-c

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.