Geruchten
23 september 2015 - Ron Smeets

Perskiekje van de Nexus 6P gespot

Eind deze maand, zo is de verwachting zullen de twee nieuwe Nexus smartphones onthuld worden. Al maanden is min of meer zeker dat LG de 'gewone' nieuwe Nexus, 5X, voor haar rekening neemt en Huawei de Nexus 6P, phablet, voor Google gemaakt heeft. Van beide toestellen zijn al meerdere keren specs en ook al wat afbeeldingen opgedoken. Nu is van de Nexus 6P ook een perskiekje gespot en enkele dagen geleden doken afbeeldingen op van de verpakkingen, uitgevouwen, van beide nieuwe Nexus modellen.

Op zich ziet het toestel op de afbeelding hierboven er redelijk strak uit. De meest opvallende feature is toch wel de zwarte, ietwat uitpuilende, balk aan de achterzijde waarin de camera en de flitser verwerkt zijn. Verder is in het midden ook de vingerafdruk sensor te zien. Die balk deed mij overigens denken aan een toestel uit het verleden waar ik dat ook al eens bij gezien heb. Ik kom echter niet meer op de naam of merk van die (smart)phone. En nee, ik bedoel niet de Nokia 808 Pureview of de Motorola Zine ZN5;)

Over de specs wordt verder niets nieuws verteld. Verwacht wordt nog steeds dat de Nexus 6P een 5.7 inch QHD (2560 x 1440) display krijgt in combinatie met de beruchte, of beter gezegd ietwat heetgebakerde, Snapdragon 810 processor. Gespeculeerd wordt verder over drie uitvoeringen; 32, 64 en 128GB.

Hieronder staan nog de twee eerder uitgelekte afbeeldingen waarop de verpakkingen van beide nieuwe Nexus modellen te zien zouden zijn. Over iets minder dan een week weten we in hoeverre alle Nexus geruchten, specs en afbeeldingen de waarheid benaderden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.