Toestellen
21 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Persfoto 'plastic HTC One' uitgelekt

Via het Twitter-account @evleaks is een persfoto opgedoken van een plasticachtige variant van de aluminium HTC One. Het lijkt op een goedkoper model, maar wel met hetzelfde ontwerp. Het toestel heeft de codenaam HTC Zara, wat waarschijnlijk niet de echte naam zal worden. Het Twitter-account @evleaks lekte in het verleden al legitieme foto's uit van onder andere de HTC One Mini, Nokia Lumia 925, LG G2, HTC First en de Nokia Lumia 1020.

De Zara lijkt een combinatie te gaan worden tussen de goedkopere Desire-smartphones en de One-smartphones. De Zara heeft qua ontwerp veel overeenkomsten met de HTC One, met als enige verschil dat de behuizing gemaakt lijkt te zijn van kunststof. De voorkant ziet er als de One uit vanwege de speakers en dezelfde rand rond het scherm. Aan de achterkant lijkt het toestel juist meer op de Desire. 

Evleaks wist ook te melden dat de Zara een Snapdragon S4 Plus-processor (MSM8930) zal hebben, een dualcore-chip van 1,2 Ghz. Het scherm is 4,5 inch en heeft een vrij lage resolutie van 960 x 540 pixels. Het werkgeheugen bedraagt 1 GB en het apparaat heeft 8 GB aan opslagcapaciteit, dat kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart. Verder zegt Evleaks dat het toestel een 8 megapixel-camera heeft, een 2100 mah-accu en Android 4.3 met Sense 5.5 als softwarelaag. Het toestel zou in het vierde kwartaal op de markt moeten verschijnen. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl