Geruchten
17 maart 2015 - Ron Smeets

'Pers' kiekjes van de Sony Xperia Z4 opgedoken Beruchte lekbron toont pers afbeeldingen van de vermeende Xperia Z3 opvolger

Gisteren dook al een eerste 'pers render' van wat de Sony Xperia Z4 zou moeten zijn op en afgelopen nacht heeft dezelfde bron er nog een paar schepjes bovenop gedaan. In eerdere geruchten was al te zien dat de opvolger van de Xperia Z3 nagenoeg dezelfde afmetingen heeft en fractioneel dunner zou zijn. Het frame van de behuizing dat daarbij getoond werd had ook hetzelfde, ronde, design. Wel waren de aansluitingen en (kaart)ingangen anders gepositioneerd. Dat is op de nu gelekte kiekjes ook weer te zien.

Uiteraard wordt de echtheid van de afbeeldingen bevestigd noch ontkend door Sony. De fabrikant zegt er helemaal niets over, zoals al jaren het 'standaard protocol' is bij dit soort geruchten.

Op de afbeeldingen hierboven en -onder kun je de vermoedelijke Xperia Z4 van alle kanten bekijken. De grootste veranderingen zijn in de zijkanten te zien. De ingang van de lader zit niet meer achter een klepje. Sony heeft, zo was in eerdere geruchten ook al te lezen, een andere techniek gebruikt om die aansluiting waterdicht te maken, zoals ze dat eerder al deden voor de koptelefoon ingang. Verder zijn ook de magnetische pinnetjes, voor het opladen en koppelen aan een dock, verdwenen. Over de microSD kaart is nog geen duidelijkheid. De Xperia Z4 die hier getoond wordt heeft maar één klepje voor de ingang van de simkaart, maar het zou zomaar kunnen dat achter dat klepje ook een microSD gleuf zit.

Verder is op bovenstaande afbeeldingen niet veel meer te zien. Als dit inderdaad de Xperia Z4 is dan gaat die in ieder geval heel erg veel op zijn voorganger lijken.

Over de specs werd de afgelopen tijd ook al regelmatig gespeculeerd. Een 5.2 inch scherm met QHD of Full HD resolutie, de Qualcomm Snapdragon 810 processor met 3 of 4GB RAM; het is allemaal voorbij gekomen. We zullen het wel zien als Sony het toestel aan de wereld toont over enkele weken.

Bron