Nieuws
03 december 2007 - Ron Smeets

Per SMS naar het dichtstbijzijnde HIV testlab

Mobiele bellers in Zuid Afrika die willen weten waar ze in de buurt terecht kunnen om zich op HIV te laten testen kunnen nu per SMS de lokatie van het dichtsbijzijnde testlab opvragen.

Een SMSje met de tekst HIV sturen naar 31771 resulteert binnen enkele ogenblikken in een antwoord waarin de twee dichtsbijzijnde adressen, afhankelijk van de lokatie van waar de SMS verstuurd wordt, staan waar ze terecht kunnen om zich te laten testen.

Dit kunnen ook de lokaties zijn van een van de zes rondrijdende testlab's die Zuid Afrika rijk is. Een goed voorbeeld van de meerwaarde die een GSM kan bieden als je het mij vraagt.

De dienst is opgezet in samenwerking met Levi Strauss en Karabo.Gerelateerde links:
Vodacom Prepay helpt in strijd tegen AIDS
HIV thuis test
Veiling gesigneerde Nokia 8800 Sirocco voor AIDS fonds
Het mobiele leven in Afrika
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.