Accessoires
12 november 2012 - Ron Smeets

Pepper spray hoesje voor de iPhone

In Nederland zal het gebruik van een dergelijk hoesje waarschijnlijk niet toegestaan zijn, voor zover ik weet. De Spraytect Case heeft namelijk een ingebouwde pepper spray verstuiver. Handig wanneer je het slachtoffer dreigt te worden van een iPhone dief of erger.

Het idee is ontsproten bij een Amerikaanse vader van een tienerdochter die het belangrijk vond dat zij zich kon verweren bij naderend onheil ;-) Tsja, typisch iets voor Amerikanen.

Speciaal voor de dames heeft de uitvinder de Pepper Spray hoes, Scott McPherson, behalve in het zwart ook in turquoise en roze gemaakt. Hij werkt het best wanneer de persoon voor wie de pepper spray bedoeld is op zo'n anderhalve tot twee meter voor het toestel staat. Het busje met pepper spray is verwerkt in de iPhone behuizing die McPherson dus zelf ontwikkeld heeft. Het is een behoorlijke bobbel aan de achterzijde. Ook handig wanneer je het toestel voor je op tafel legt om hem (het toestel dus) te gebruiken. Hij ligt dan onder een prettige kijkhoek ;-)

De Spray Tect iPhone hoes is momenteel alleen nog voor de iPhone 4 en 4S te koop maar er komen meer varianten, ook voor andere type smartphones. Hij kost $39,95 en navullingen voor de pepper spray kosten $17,95. Dat valt, voor een iPhone hoesje met deze extra optie, nog best mee.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.