Geruchten
05 juli 2011 - Ron Smeets

Pegatron gaat 15 miljoen iPhone 5's voor Apple maken?

De geruchten dat de iPhone 5, en eventueel een kleinere, goedkoper iPhone 4S, vanaf september in de winkels gaat verschijnen worden de afgelopen weken steeds sterker.

Het Taiwanese DigiTimes meldt vanochtend, in een gerucht natuurlijk, dat het lokale Pegatron, een fabrikant van laptops, een order zou hebben ontvangen voor de productie van 15 miljoen iPhone 5's die vanaf september uitgeleverd moeten gaan worden.

Pegatron is geen nieuwe speler. De fabrikant was ook, naast FoxConn, betrokken bij de productie van de CDMA (Amerikaanse) versie van de iPhone 4. Volgens DigiTimes heeft Pegatron voldoende productiecapaciteit voor een dergelijke order van Apple. De fabrikant zelf geeft echter nog geen commentaar op deze nieuwe geruchten. Afwachten dus maar weer ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.