Toestellen
21 december 2005 - Ron Smeets

PEBL moet RAZR doen vergeten

Na het enorme, en nog steeds voortdurende, succes van de RAZR wacht Motorola de zware taak om dit met haar nieuwe toestellen (proberen) te evenaren.

Een artikel bij de BBC meldt dat de Amerikaanse toestelmaker veel (zo niet alle) hoop gezet heeft op de PEBL. Daarmee verlegt Motorola haar focus dus van ultradun naar 'rondborstig' en 'mollig' voor zover die termen op een GSM van toepassing kunnen zijn.

Bovendien, zo schreven wij al eerder, is de PEBL een toestel dat niet bol zal staan van gadgets; eenvoud en emotie zijn de sleutelwoorden.

Terwijl de rest van de toestelmakers zoals LG en Samsung nog volop 'racen' om de trofee voor het platste toestel, slaan de Amerikanen, wellicht noodgedwongen door het enorme succes van de ultraplatte RAZR, een andere richting in.

We zullen zien wie uiteindelijk, als over enkele maanden de verkoopcijfers bekend zijn, de beste keuze gemaakt heeft.Gerelateerde links:
In de naam van de PEBL, Motorola. . .
De PEBL, Motorola's derde 4-letter GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.