Nieuws
28 april 2006 - Ron Smeets

PDA's zonder belfunctie ten dode opgeschreven

Wereldwijd is de verkoop van PDA's zonder mobiele belfunctie het eerste kwartaal van dit jaar wederom fors gedaald.

In totaal werden er in Q1 zo'n 1.5 miljoen devices verkocht, 22.3% minder dan een jaar eerder.

Volgens de analisten van IDC zal de daling doorzetten tot een nivo dat welliswaar een klein marktaandeel zal hebben in de totale mobiele markt, maar wel levensvatbaar is.

Volgens mij komt dat echter alleen door het feit dat PDA's met internet toegang, maar zonder GSM functie, ook tot de 'non-phone' categorie behoren.

Palm is momenteel de marktleider in dit stervende segment met een aandeel van 32.2%, gevolgd door HP (22.5%), Dell (9.7%), Acer (7.5%) en Mio (7.1%).Gerelateerde links:
10 jaar de Palm Pilot
Markt voor PDA's blijft dalen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.