Nieuws
02 mei 2011 - Ron Smeets

PayPal verwacht dit jaar $2 miljard mobiele betalingen

PayPal heeft het zelf nog niet gemeld, maar tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van eBay meldde de online verkoopsite dat PayPal dit jaar voor 2 miljard dollar (ca. 1.35 miljard Euro) aan mobiele betalingen verwacht te verwerken.

Dat zou betekenen dat het aantal mobiele betalingen met PayPal dit jaar met een factor drie zal toenemen. Het feit dat je bij PayPal geen credit card gegevens via je mobieltje hoeft te versturen maakt dat deze betaalmethode door veel consumenten en aanbieders als een van de betere alternatieven gezien wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.