Nieuws
04 februari 2006 - Ron Smeets

PayPal gaat mobiel betaalsysteem ontwikkelen

Door de komst van het gloednieuwe initiatief van TextPayMe is men bij PayPal blijkbaar geschrokken want ineens verschijnen er berichten dat de online betaalfirma hard op zoek is naar personeel voor het opzetten van een eigen mobiel betaalsysteem.

PayPal was al langere tijd aan het denken over een dergelijk betaalsysteem. De komst van een concurrent zorgde er nu dus voor dat het denkproces met speod moet worden omgezet in een 'doeproces' om geen al te grote achterstand op te lopen.Gerelateerde links:
Betalen per SMS
Caen test RFID betaalsysteem voor GSM's
Filmpje kiezen, betalen en de zaal in met je GSM
Ringtones afrekenen met je PayPal account
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.