Nieuws
29 mei 2009 - Ron Smeets

Paylogic start met mobile tickets

PERSBERICHT - Binnenkort heeft een evenementbezoeker die via Paylogic zijn tickets koopt, enkel zijn eigen mobiele telefoon nodig dat eenvoudig en snel bij de ingang wordt gescand.

De nieuwe service is in samenwerking met MobiCodes opgezet. Zij leveren de technologie hiervoor.

Hoe werkt het?
Bezoekers ontvangen per SMS een digitaal ticket op hun mobiele telefoon met hierin een 2D barcode. Deze code dient als entreebewijs en wordt bij de entree door middel van een scanner gecontroleerd, waarna toegang wordt gegeven.

“Mobile Tickets zijn niet nieuw, maar het gebruik ervan neemt internationaal razendsnel toe”, zegt Arnold Cornelis van MobiCodes. “Momenteel nemen onze ‘mobile boarding passes’ voor de luchtvaartindustrie de grootste vlucht. Dat geldt ook voor onze andere toepassingen van mobiele barcodes, zoals de kortingcoupons en vouchers van retailondernemers”.

“De markt is er pas sinds kort echt helemaal klaar voor”, zegt Jan Willem van der Meer van Paylogic. “Dit is het juiste moment voor Paylogic om deze dienst in de markt te zetten. Naast mobile ticketing via SMS komen er ook verschillende mobile marketing tools beschikbaar voor evenementhouders. Mobiel wordt een belangrijk kanaal binnen de multichannel filosofie van Paylogic”.

Verschillende klanten van Paylogic, waaronder UDC, Sneakerz, Circuitpark Zandvoort, Disco-Brains, 100%NL, WATT Rotterdam hebben al laten weten dat zij deze dienst graag willen aanbieden aan hun bezoekers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.