Nieuws
13 maart 2010 - Ron Smeets

Patentruzie van Nokia en Apple pas in 2012 voor de rechter

De ruzie tussen Nokia en Apple over enkele tientallen patenten is voorlopig nog niet voorbij. Analisten verwachten namelijk dat de eerste zaken pas in 2012 voor de rechter zullen verschijnen.

In Oktober klaagden de Finnen Apple aan voor de inbreuk op een tiental patenten van Nokia. Drie maanden later reageerde Apple met een eigen claim waarin stond dat Nokia negen patenten van de Amerikaanse fabrikant schendde.

Volgens Reuters eist Nokia in totaal zo'n 1 miljard Euro van Apple. Dat lijkt een hoop geld maar bij zo'n lang slepende zaak zijn er natuurlijk maar twee winnaars: de advocaten van, in dit geval, Nokia en Apple ;-)

Apple's advocaten hebben sowieso nog meer dan voldoende werk want inmiddels heeft ook HTC al een patent claim aan de broek hangen van de boys uit Cupertino.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.