Geruchten
10 november 2013 - Nichal Joosse

Patent Motorola: microfoon op de gebruiker tatoeëren

Tegenwoordig is het belangrijk om innovatief te zijn in de smartphone- en tabletmarkt, maar het wordt steeds moeilijker. En ook steeds gekker blijkbaar. Motorola lijkt weer iets nieuws te hebben bedacht, zo blijkt uit de gegevens van het Amerikaanse patentbureau. Motorola zou een patent hebben aangevraagd waarin een concept naar voren komt voor een getatoeëerde microfoon op de hals van een gebruiker. 

Het zou gaan om een elektronisch apparaatje dat in de vorm van een tattoo op het lichaam van een gebruiker wordt aangebracht. Het apparaatje zou geluiden direct vanuit de trillingen van de stembanden vast moeen kunnen leggen, waardoor omgevingsgeluiden moeiteloos gefilterd kunnen worden. Ook zou er een verbinding mogelijk moeten zijn via Bluetooth, NFC of Zigbee, waarmee er verbinding gemaakt kan worden met bijvoorbeeld een smartphone of een tablet.

Dankzij de patentaanvragen krijgen we altijd snel een idee wat de fabrikanten in de toekomst van plan zijn. Natuurlijk zal dit patent van Motorola flink wat voor- en tegenstanders hebben, maar innovatief is het zonder twijfel. 

Over de auteur: Nichal Joosse