Accessoires
27 februari 2009 - Ron Smeets

Parrot in Hyundai en Kia

Dat het niet goed gaat met de autobranche is wel duidelijk. Als je de commercials en acties van de diverse fabrikanten bekijkt en beluistert dan krijg je af en toe de indruk alsof je bij een nieuwe auto nog geld toe krijgt.

Hyandai en Kia hebben nog een andere manier gevonden om hun bolides, voor de mobiele beller althans, weer ietwat aantrekkelijker te maken.

Om te beginnen in de VS worden enkele modellen binnenkort standaard uitgerust met een Parrot Bluetooth carkit, geintegreerd in het dashboard, dus zonder losse schermpjes en knopjes en voorzien van stambesturing.

Aanvankelijk zullen de Amerikaanse versies van de Kia Soul (niet te verwarren met die andere Soul uit Korea ;-)) en de Hyundai Genesis Coupe hiermee uitgerust gaan worden. Wanneer de eerste Europese modellen van Kia en Hyundai met een Parrot carkit op de markt gaan komen is helaas nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.