Nieuws
02 mei 2012 - Redactie MobileCowboys

Parkmobile App nu ook beschikbaar voor Windows Phone

In navolging van grote Nederlandse organisaties als Nu.nl, 9292 Reisinformatie en de NOS lanceert ook Parkmobile vandaag een app voor Windows Phone.

Deze app stelt automobilisten in staat hun parkeergeld met behulp van hun smartphone te betalen. De Marketplace van Windows Phone telt inmiddels ongeveer 80.000 apps. De Parkmobile app is hier te downloaden. Parkmobile is het nieuwste voorbeeld van een grote Nederlandse organisatie die een app ontwikkeld heeft voor het Windows Phone platform. Met deze stap volgt Parkmobile onder meer Piet’s Weerbericht, BNR en RTL-Z, die hun diensten al langer aanbieden op Windows Phone. ‘We verwachten veel van Windows Phone, nu en in de nabije toekomst’, aldus Allard Hansma, Marketing Manager van Parkmobile.

Microsoft is verheugd dat Parkmobile kansen ziet op het Windows Phone platform. ‘We zien een stormachtige groei aan apps in onze Marketplace’, aldus Roemer Visser, Business Group Lead Windows Phone van Microsoft Nederland. ‘Elke maand komen er duizenden apps bij, zodat de Marketplace inmiddels voor alle gebruikers een ruime keuze aan apps biedt. Wij hopen op korte termijn de mijlpaal van 100.000 apps te bereiken.’

De Parkmobile App is speciaal voor de Windows Phone gemaakt in het Metro design, waarbij de informatie centraal staat. De app stelt mensen in staat parkeergeld te betalen zonder gebruik van muntgeld of een chipknip. Wie zijn auto in een zone met betaald parkeren parkeert en de app opent, krijgt via de GPS-functie van de telefoon direct te zien wat het zonenummer van de betreffende parkeerzone is. Na controle van dit zonenummer bij de parkeerautomaat start de gebruiker met één druk op de knop zijn parkeeractie. Bij vertrek kan de parkeeractie direct beëindigd worden.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl