Nieuws
18 november 2005 - Ron Smeets

Parkeerplaats voor afhalers met een GSM

Een beetje vreemd misschien, maar het kan er wel voor zorgen dat de parkeerproblemen bij het afhalen van passagiers op vliegvelden een stuk geringer worden.

Het internationale vliegveld van Zuid-West Florida heeft gisteren een speciale parkeerplaats geopend voor chauffeurs die passagiers komen afhalen op het vliegveld en in het bezit zijn van een mobiele telefoon.

Op de zogenaamde 'GSM Parkeerplaats' kunnen ze gratis wachten totdat ze gebeld worden door de passagier die dan al bij de uitgang van het vliegveld op de stoep staat te wachten. De afhaler rijdt er dan naar toe, laadt de passagier(s) en bagage in en is binnen enkele minuten weer weg bij de uitgang. Totdat de chaffeur gebeld wordt moet hij bij zijn auto blijven. De overige passagiers mogen eventueel wel de aankomsthal in om hun gasten of familie bij aankomst te begroeten.

Op die manier hoopt het vliegveld de parkeerproblemen bij de aankomst-hallen grotendeels op te lossen. Voor passagiers die geen GSM hebben staan telefooncellen klaar bij de bagageband.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.