Nieuws
13 januari 2009 - Ron Smeets

Parkeermeter SMS-t parkeerwachter na verstrijken parkeertijd

Je parkeermeter vullen per SMS is handig maar als diezelfde parkeermeters straks hun SMS kunsten ook gaan aanwenden om parkeerwachters te 'roepen' op het moment dat de betaalde parkeertijd verstreken is wordt het ineens toch een heel stuk minder interessant.

In Frankrijk is dit helaas al realiteit geworden. Daar staan in 60 steden al parkeermeters die, als de parkeertijd met meer dan 15 minuten overschreden wordt, automatisch een SMSje sturen naar de (parkeer)politie die vervolgens op komt draven om je bolide van een bon te voorzien.

De zogenaamde Smart Meters ,Verklikkers is volgens mij een betere naam ;-), maken gebruik van een magnetisch veld om te 'zien' of de geparkeerde auto al dan niet de parkeerplaats verlaat nadat de parkeertijd verstreken is.

Volgens de makers van de Smart Meter wordt de pakkans van automobilisten die te weinig of geen parkeergeld betalen hiermee vergroot tot ruim 80%.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.