Nieuws
12 april 2010 - Ron Smeets

Parkeer App van Q-Park voor (vrijwel) alle mobiele OS'en

Q-Park parkeergarages vind je in vrijwel heel Europa. Vandaag heeft de exploitant van deze garages ook een mobiele App gelanceerd.

Op zich niet zo'n groot nieuws, ware het niet dat men ervoor gekozen heeft de applicatie tegelijkertijd voor vijf mobiele OS'en uit te brengen. Gebruikers van een iPhone, BlackBerry, Android of Windows Mobile smartphone kunnen de App per direct gratis downloaden uit de respectievelijke applicatie winkels. Heb je een Symbian toestel, dan zul je nog een paar weken geduld moeten opbrengen. Vanaf 3 Mei staat de App ook daar in de winkel.

De Q-Park App maakt gebruik van de GPS gegvens van je Smartphone om je desgewenst zo naar de dichtsbijzijnde parkeergarage te navigeren. Dat werkt overigens ook als jouw toestel niet voorzien is van navigatiesoftware. De volgende versie van de App wordt, zo is nu al bekend, uitgebreid met real-time informatie over het aantal beschikbare vrije parkeerplaatsen per locatie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.