Accessoires
04 mei 2006 - Ron Smeets

Paraplu voorspelt zijn eigen gebruik

Onder het motto: lopen is ook een vorm van mobiel bezig zijn vind ik dat dit gadget hier zeker op z'n plaats is. Het weer mag dan de afgelopen en komende dagen prima zijn, maar een ding weten we in ons land zeker: de regen komt terug!

De 'WiFi Paraplu' voorspelt zelf of je hem mee moet nemen als je naar buiten gaat, zolang ie toegang heeft tot het internet via een Wireless Access Point.

Aan de hand van de kleur van het handvat kun je vervolgens zien of er regen voorspelt wordt en of je de paraplu al dan niet thuis kunt laten.

het handvat zelf is van nature doorzichtig en met behulp van een ingebouwd LEDje wordt de kleur weergegeven. Hoe blauwer, hoe meer kans op regen.Gerelateerde links:
Handaangedreven lader, zaklamp en fitnessgadget
De 20 raarste gadgets
Wielen voor je mobieltje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.