Toestellen
08 juni 2006 - Ron Smeets

Papieren GSM met tear-off keypad

De creatievelingen bij Yanko Design hebben weer iets leuks bedacht: de papieren GSM. Makkelijk voor op reis en als ie vies wordt, of valt, kun je hem simpel reviseren door er een nieuwe ‘verpakking’ om heen te vouwen.

Het toestel heeft ‘normale’ onderdelen aan de binnenzijde voor de technische functionaliteit van het mobieltje die overigens wel 100% recyclebaar zijn. De rest is letterlijk van papier. Zo kun je het keypad, als het vuil is, er gewoon van af trekken als een soort van scheurkalender . De verlichting van het toetsenbord schijnt gemakkelijk door enkele lagen papier heen.

Het idee achter de ‘Paper Says’ GSM was een goedkoop mobieltje te ontwerpen dat verhuurd kan worden aan toeristen en zakenreizigers die nu nog lokale prepay- of telefoonkaarten kopen in het buitenland om de vaak hoge roamingkosten te ontlopen.

Klinkt leuk, maar ik betwijfel of er veel toeristen en zakenlieden zullen zijn die met deze kartonnen doos, want dat is het uiteindelijk toch wel, gezien willen worden. Misschien wel leuk voor de kids, want de papieren GSM kan naar eigen inzicht ingekleurd worden ;-)Gerelateerde links:
De Nano GSM
Nokia 888: Design en Emotie
De biologische GSM van NEC en DoCoMo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.