Toestellen
07 september 2006 - Ron Smeets

Pantech's eigen Sidekick

De nieuwe GSM van Pantech lijkt verdacht veel op de populaire Sidekick, maar waar het toestel van o.a. Paris Hilton vooral bedoeld is als trendy SMS device, moet Pantech's IM-U140 vooral de multimedia consument lokken.

Het display, een 2.6inch (6.5cm) QVGA TFT, kan omhoog geschoven worden zodat het keypad zichtbaar wordt dat overigens geen QWERTY indeling heeft maar 'normale' cijfertoetsen.

De IM-U140 zal standaard voorzien worden van een geintegreerde DMB ontvanger, 3MP cam, multimedia player en electronisch woordenboek. Die laatste feature wordt wel wat lastig te gebruiken door de afwezigheid van een QWERTY toetsenbord.

Het toestel moet deze maand nog in Korea op de markt komen. Of we hem ook daarbuiten gaan zien is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Sidekick III wist je credit cards
Paris Hilton showed haar nieuwe Sidekick
Derde generatie Sidekick heeft meer niet dan wel
De unisex GSM van Pantech
Pantech's blik op de toekomst
De helende infrarood GSM van Pantech
Pantech T-Slide camphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.